tiistai 25. syyskuuta 2012

Kehonhuollosta

En ole tainnut teille varsinaisesti kirjoittaa kehonhuollosta. Siihenhän kätkeytyy sisään kaikki kehoa huoltavat asiat liikunnasta ravintoon. Itselleni se tarkoittaa tietenkin liikuntaa ja hyvää ravintoa. Näiden lisäksi se tarkoittaa kaikkea sitä hyvää mitä teen kropalleni.

Pääasiallisena kehonhuoltona pidän venyttelyä... tästä en ole teille ainakaan kirjoittanut. Myönnän etten venyttele esimerkiksi salin jälkeen koskaan siellä paikanpäällä. Salitreenin jälkeen pyöräilen kuntopyörällä 5-10minuuttia ja palauttelen lihakset tällätavoin. Siitä kotiin, palkkaria nassuun ja suihkuun. Mutta salipäivinä venyttelen aina illalla, kunnon venyttelyt kestää mulla 15-30minuuttia ja joskus teen ne katsoessani telkkaria (koska katson sieltä ainoastaan tietyt klo.21 alkavat sarjat + tanssiohjelmat). Kuntonyrkkeilyyn itseensä sisältyy noin 20minuutin mittainen venyttely. Tanssitunneilla yleensä venytellään sellaiset pikaiset venytykset. Usein tanssien jälkeenkin venyttelen kotona, jos paikat tuntuu erityisen kireiltä tai huutavat muuten vaan venytystä. Jooga on ollut minulle se "juttu" ja kovasti yritän löytää sellaista ajankohtaa ja tuntia, että pääsisin "rentoutumaan" ja huoltamaan kehoani myös joogan parissa.

Kuva Google


Sauna. Ihan noin vaan yhdellä sanalla... Se on paikka missä rentoudun täysin. Käyn kerran viikossa, useamminkin olisi mukava ehtiä. Infrapunasaunasta pidän myös erityisen paljon, mutta aivan liian harvoin tulee sitä käytettyä... ihan vain siksi, että olen todella laiska käymään salilla pesulla, kun samalla vaivalla tulen kotiin rauhassa peseytymään. Tässä voisikin olla yksi tämän loppuvuoden tavote, käydä vaikka alkuun kerran kahdessa viikossa infrapunasaunassa rentouttamassa mieltä ja lihaksia.

Kuva Google

Näiden kaikkien lisäksi on sitten se hieronta. Olen jo aiemmin kertonut, että mieheni veli on urheiluhieroja ja hän siis hoitaa meillä tämän hierontapuolen. Selkä-hartia-niskaseutu on siis tältäkin osin hoidossa. Toki joskus olisi mukava saada kokovartalohieronta, mutta siihen hommaan en ole vielä uskaltautunut. Myös kuumakivihieronta on alkanut kiinnostaa, koska kuntonyrkkeilyn vetäjämme kehui moista hierontamuotoa. 

Kuva Google


Kaikkea tätä on siis minun kehonhuolto. Miten on teidän laita? Muistatteko esimerkiksi venytellä riittävästi?



2 kommenttia:

  1. Voi juku! Hyvä että otit tän asian esille, mä oon viime aikoina skipannut venyttelyt vallan. Siihen on tehtävä muutos! :) hei jos ehdit esittele vähän sitä uutta kirjaa minkä ostit, kiinnostaisi kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venyttely tosiaan kannattaa hoitaa... Siihen kun ei loppujen lopuksi kulu edes ihan kauheasti aikaa ja voi tosiaan hoitaa noin telkkaria katsellessa,paitsi tietysti jos pää pitää olla polvissa, mutta muuten. ;)
      Ja tarkoitus on tehdä postaus kirjasta, kunhan saan sen kokonaan luettua. :)

      Poista