sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kaappien täydennystä

Sunnuntain iloksi käytiin kaupassa. Meillähän on siis tapana tehdä viikon ruokalista ja käydä kaupassa sen mukaan. Kerran viikossa käydään ns.isosti kaupassa ja kerran-kaksi tehdään pikaisempi täydennyskäynti. Isolla kauppareissulla ostetaan viikon ruuat ja listaan kerääntyneet tarvikkeet, näitä on mm. mausteet, kahvi tai puurohiutaleet eli sellaiset tuotteet joita ei joka kerralla tarvitse ostaa. Pikaisemmalla kauppareissulla käydään yleensä pienemmässä kaupassa ja silloin haetaan täydennystä eli mm. maitoja, leipää, tuoreita juttuja tai kalaa. Tällä tavalla kaupasta tulee ostettua just ne tuotteet mitä tarvitseekin ja ylimääräiset ostokset tai mielitekojen mukaan tehdyt hankinnat vähenevät. Myös ruokabudjetti saadaan vedettyä aika minimiin tälläisellä suunnitelmallisuudella. Toki ruokakuluja saisi vieläkin pienemmäksi jos rupeaisi kunnolla kaikkea syynäämään, mutta kyllä meillä ne -30% tai -50% paketit aika usein ostoskärryyn päätyy. Meidän ruokabudjettia toki hieman kasvattaa mun laktoosittomuus, mutta onneksi nykyään löytyy jo aika hyvin näistäkin halvempia vaihtoehtoja. Tällä tavoin me myös taataan se, että jokaiseksi päiväksi on ruokaa ja etenkin sitä terveellistä. Suunnittelu tietenki vie hieman aikaa, mutta loppupeleissä kaupassa haahuiluun kuluu paljon vähemmän kunnollisen listan kanssa.


Jääkaappi näyttää siis ison kauppareissun jälkeen tuolta! Tällä kertaa tosin maitoja on jostain syystä ostettu vähemmän kuin normaalisti... Alahylly ja laatikot on täynnä hedelmiä ja vihanneksia ja kaikki ei edes mahdu tuonne, tämä on erittäin hyvä merkki oikein syömisestä meillä! Ja sitten on noita perusjuttuja, rahkaa ja raejuustoa... lihaa ja kanaa sekä kananmunia. Pakkaseen päätyy myös erilaisia vihanneksia sekä marjoja. Osa lihoista heitetään pakkaseen ja oikeanlaisen sulatuksen kautta sitten valmistukseen ja pöytään. Tälläkin hetkellä pakkasesta löytyy ainakin lihasuikaleita, kanaa sekä kalaa.

Tän hetken ehdottomat suosikit!
Syy tähän postaukseen on se, että lupasin itselleni yrittää pitää ensi viikolla ruokapäiväkirjaa niin, että saisin sen teille tänne julkaistua, ainakin jossakin muodossa. Siksi halusin avata teille meidän kaapin jo näin "etkäteen", että osaatte hieman odottaa tulevaa. Ja lopuksi vielä kuva prode-täydennyksistä, jotka tarttuivat myös Prismasta mukaan... näillä jaksaa lihakset kasvaa treenien jälkeen! Ja on siinä mukana muutama energia-buusterikin, jos meinaa ensi viikon aikana paukut loppua... Nää on niitä mun "ei kuulu sokerittomuuden piiriin"-juttuja. Tällänen patukka satsi riittänee ainakin kahdeksi viikoksi, luulen että pidemmäksikin aikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti