keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Ruokapäiväkirja osa 1.

Sanon nyt heti alkuun, että MUISTAKAA etten todellakaan syö "oikein" ja ettei kannata liian tarkkaan katsoa mun syömisiä ja alkaa noudattamaan niitä. Tää ruokavalion löytäminen on ollut mulle ainakin tooooooooooooosi pitkä matka ja osa asioista on edelleenkin hakusessa... ja sitten on näitä päiviä, kuten tässä heti maanantai, että ruokailut on mennyt miten sattuu kiireen takia. Mutta siltikin haluan tuon maanantain julkaista, sillä se kertoo varsin hyvin siitä todellisuudesta missä edelleen itsekin elän eli kaikki ei aina mene ihan putkeen, eikä se haittaa jos yksi päivä silloin tällöin menee huonommin. Kunhan muistaa "palata raiteilleen" ja jatkaa seuraavana hetkenä taas niiden hyväksi havaittujen juttujen parissa. Ja MUISTAKAA myös se, että mikä on minulle hyväksi, ei välttämättä ole sitä sinulle!

MAANANTAI 19.11.2012:

7.15
- kromi, Möllerit ja maitohappobakteerit
- kuppi kahvia ja tilkka rasvatonta maitojuomaa

AAMUPALA 8.00
- Kaurapuuroa 200g, mustikoita, vadelmia ja mansikoita, pellavansimeniä 1rkl, raejuustoa 60g
- kuppi kahvia ja tilkka rasvatonta maitojuomaa
- appelsiinimehua 1dl + 0,5dl vettä

KAHVILASSA 11.00
- lohi-ruisleipä, kaksipuolinen
- kuppi kahvia ja tilkka maitojuomaa

VÄLIPALA 12.00  
- banaani

VÄLIPALA 2. 14.45
- energiapatukka
- 2/3 omenasta

RUOKA 16.00
- nuudeleita ja kanakastiketta
- iso annos salaattia, sis. 2 erilaista salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, avokadoa ja leipäjuustoa
- lasi (1,5dl) rasvatonta maitojuomaa

ILTAPALA 19.20
- 2 palaa Real:ia, margariinia 2tl, salaattia, edamia 4 pientä siivua, ohuen ohutta kalkkunaa 2 siivua, kurkkua
- lasi (1,5dl) rasvatonta maitojuomaa

20.45
- muki kamomillateetä, tilkka rasvatonta maitojuomaa
- magnesium

Kokonaisarvio 1600kcal + kahvilan leipä (?)

Maanantain iltapalaleipä näytti tältä

TIISTAI 20.11.2012

6.30
- kromi, möllerit, maitohappobakteerit
- kuppi kahvia ja tilkka rasvatonta maitojuomaa

AAMUPALA 7.20
- omenaista 4viljanpuuroa 200g, pellavansiemeniä 1rkl, raejustoa 60g
- appelsiinimehua 1dl + 0,5dl vettä
- kuppi kahvia ja rasvatonta maitojuomaa

VÄLIPALA 9.45 (ennen salille menoa)
- kiivi ja omena

11.45 (treenin jälkeen)
- palautusjuoma: 2dl rasvatonta maitojuomaa, 1dl vettä ja 1dl heraproteiinijauhetta

LOUNAS 12.45
- papuja, maissia, kurkkua, paprikaa, 50g mozzarellaa ja 100g paistettua, maustettua jauhelihaa
- lasi (1,5dl) rasvatonta maitojuomaa

PÄIVÄLLINEN 15.55
- lounaan "tähteistä" tehtyä kasvis-lihamakaronilaatikkoa 150g
- porkkanaraastetta ananaksella 120g
- ruisnäkkäri + margariinia 1tl
- lasi (1,5dl) rasvatonta maitojuomaa

VÄLIPALA 18.40 (ennen tanssituntia)
- Real siivu + 1tl margariinia

ILTAPALA 21.15
- 0,5prk (n.125g) rahkaa, 1dl maustamatonta luonnonjugurttia, 1dl kevyttä vadelmakeittoa
- muki kamomillateetä ja tilkka rasvatonta maitojuomaa
- magnesium

Kokonaisarvio n. 1600kcal

Lounaan pöperöä, NIIN hyvää!

Ja sitten... rahkat, raejuustot yms. tuotteet meillä on aina kevyttä, siitä ei tingitä! Juusto on ihan "normaalia" rasvaista juustoa (ainakin tällä hetkellä), koska syön sitä oikeasti todella harvoin. Olen aivan mieletön juustojen ystävä, joten sitten kun niillä herkutellaan niin siitä on keveys kaukana. Arkena pyrin kuitenkin välttämään liiallista juuston syöntiä. Ja mitähän vielä... niin, noh, mitta ja digitaalinen keittiövaaka ovat yhdet mun parhaimmista ystävistä. Olen välillä esim. mun äidin luona ihan "hukassa" kun en saa punnittua ruokien määriä! Luulis, että olisi jo oppinut ja niinhän sen oppiikin... mutta välillä kannattaa oikeasti tarkistaa määrät, ne kun saattaa iha itseltään huomaamatta kasvaa tai pienentyä. Paistamiseen käytetään joko oliiviöljyä tai rypsiöljyä ja leivän päälle pyritään ostamaan kevyttä rasiamargariinia... leivonta on sitten asia erikseen näin leipurille... ;) Niin ja vettä juon päivän aikan 2-3litraa, riippuen treenin määrästä.

Tässä tämä ensimmäinen osa, mitä näiden tietojen lisäksi haluaisit tietää? Voin lisäillä tietoja sitten jatko-osiin. :D

2 kommenttia:

  1. Sellaista vaan haluaisin kysyä, että syötkö tavallisesti lounaan ja päivällisen noin lähellä toisiaan? Tai siis onhan niiden välissä 3 tuntia, mutta kun katsoo koko päivää, lounas ja päivällinen ovat ne "vierekkäiset" ateriat. Eli siinä mielessä nämä kaksi lämmintä ateriaa ovat peräkkäin, ja loppupäivä menee välipaloilla.

    Tähän on varmasti syynsä, enkä yritä vihjata että järjestely olisi hyvä tai huono tai yhtään mitään. Olen vain aidon utelias, että näinkö teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Normaalisti lounas on 12 aikaan ja päivällinen 16aikaan kun mies tulee kotiin. Nää meidän ruokailut rytmittyy aika pitkälti sen mukaan mihin aikaan ollaan menossa treenaamaan ja siihen milloin lapsilla (ja meillä vanhemmilla myös) on ns.ruoka-aika. Aamupalaa ja iltapalaa meillä ei katsota välipalaksi vaan ihan "ateriaksi". Treenittöminä päivinä en välttämättä syö välipaloja ollenkaan. Tää ruokailurytmi on todettu meille mukavaksi jo ihan siitäkin syystä, että tahdon koko perheen istvan kerran päivässä yhdessä pöydän ääreen ja se on helpoin toteuttaa juuri "päivällisen" muodossa.

      Tulet varmasti seuraavien "raporttien" myötä huomaamaan pienehköjä vaihteluita rytmeissä juurikin treenien ja muiden menemisten mukaan. :)

      Poista