keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kehonhuoltoa ja muita huoltotoimenpiteitä!

Eilen illalla nousi sitten meidän toisellakin juniorilla kuume... Ja tänään vieraaksemme on tullut Ykä! Juu, tervetuloa vaan! Meidän piti olla molempien Tonin kanssa ilta töissä... jouduin siis soittamaan töihin etten tule kun Juniori oksentaa, harmittaa vietävästi! Toisaalta Toni ei voi olla poissa töistä tällä viikolla, on sellaisessa hommassa mihin ei tuuraajaa löytyne... :/ Ja mummin piti siis olla hoitamassa meidän lapsia sekä tänään, että huomenna, mutta ei häntäkään voi ehdoin tahdoin sairastuttaa, plus että tahdon äitinä olla sairastavien lasten kanssa. Itseä myös etoo kaiken aikaa, mutta en tiedä johtuuko se varsinaisesti omasta vatsasta vai siitä, kun katselee toisen ökäilyä ja siivoilee jälkiä... Noh joo, se siitä aiheesta, tiedättepähän missä täällä mennään! 

Eilen illalla kun sain sairastuvan hiljenemään käytin hieman aikaa itseeni ja kehonhuoltoon. Venyttelin kunnolla ja makasin parisenkymmentä minuuttia piikkimatolla. Voih, kuinka olinkaan unohtanut sen ihanan rentouttavan ja lämmittävän vaikutuksen. Selkä tosiaan lämpeni ja aivan kuin veri olisi alkanut kiertää kunnolla. Jotenkin olin tämän jälkeen myös hyvinkin väsynyt ja uni tulikin silmään melko helposti! Piikkimaton vaikutushan perustuu kehon omiin endorfiineihin ja oksitosiiniin, joita vapautuu piikkien painalluksen takia. Endorfiinit ovat meidän hyvänolonhormoneja, joita esimerkiksi liikunta vapauttaa. Nämä mm. lievittävät kipua ja luovat fyysisen hyvänolontuneen. Oksitosiini puolestaan on meidän kehon "rakkaus"hormoni, joka mm. rentouttaa ja rauhoittaa. Eli ainakin minä suosittelen kokeilemaan!

Siinä mie pötköttelin  viltin alla.
Tämän jälkeen vielä iltapalaksi super-herkkua, eli avokadoa, raejuustoa ja lime-pippuria... Ja vähän "jälkkäriksi" jugurttia, banaania sekä mehukeittoa. Mulla oli jotenkin aivan mieletön nälkä illalla ja ajattelin, että parempi syödä vatsa täyteen, jotta saa kunnolla nukutuksi. Tänään aamulla kuitenkin heräsin ajatukseen "mieletön nälkä". Aamupuuro maistuikin erityisen hyvältä ja olo oli mahtava, kunnes...

Yksi mun ehdottomista suosikki-makuyhdistelmistä!
Illan rauhallisuus ja kehonhuollolliset jutut tulivat oikein tarpeeseen... sekä mieli, että ruumis ovat nyt levänneen oloisia. Ihan kuin olisin alitajuisesti varautunut tähän vatsatautiin ottamalla aikaa itselleni... nyt jaksan luututa ja pitää kainalossa!

6 kommenttia:

  1. Ite aina liputan myös kehonhuollon puolesta, vielä kun saisi ton pariskunnan toisenkin osapuolen oikeasti venyttelemään ja rullailemaan enemmän, niin oisin tyytyväinen! :) Varmaan kolme vuotta oon miettinyt aina välillä tuon piikkimaton ostoa, mutta en tiedä miksen oo saanut aikaiseksi. Pitäisi kyllä ostaa, niin moni sitä kehuu. Ja samoten avocado-raejuusto-yhdistelmä toimii sairaan hyvin täälläkin! Olinpas mä nyt samaa mieltä sun kanssa kaikesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin minäkin liptan, silti itseltäänkin se unohtuu ihan liian helposti, vaikka nautinkin ihan suunnattomasti esim. venyttelystä. Suosittelen myös piikkimattoa, kuten jo kirjoittelinkin. Ja hei, yllättävän paljon samoista asioista taidetaankin pitää. ;)

      Poista
  2. Kiitos piikkimattomuistutuksesta! Miullakin on se, mutta oon ihan kokonaan unohtanut sen käytön... Taidankin kaivaa jo tänään esille :)

    Paranemisia sinne teidän sairastuvalle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin meillekin vähän kävi. Mutta mie kun sen eilen esill kaivoin niin Tonikin siinä sitten tänään jo ehti makailla. Ja luulenpa, että iltasella taidan taas pistää itseni sen päälle pötkölleen, sen verran tuntuu stressaavan tää tupalaisuus. ;)

      Ja kiitos, me yritetään selvitä mahd. vähällä. <3

      Poista
  3. Mikäköhän siinä onkin, että se piikkimatto unohtuu niin helposti. Enkä kommenteista päätellen taida olla ainoa, jolle niin käy.

    Minä saan nahkaani huomenna vähän toisenlaisia piikkejä, nimittäin akupunktioneuloja. Ihanaa, ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, meidän oma kun ei ainakaan ole edes mikään aivan pieni ja huomaamaton tapaus. ;)

      Kuulostaa nuo akupunktioneulatkin aivan ihanilta, pääsisipäs itsekin, tekisi varmasti hyvää tämän pitkän talven jälkeen. :)

      Poista