keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Avokadopastaa ja raakasuklaata

Täälä alkaa elämä voittamaan pikkuhiljaa ja ollaan vähän hemmoteltu itsämme hyvän ruuan parissa. Se on kivaa nyt kun maistan jo lähes normaalisti! ;)

Tänään Toni ihana teki meille avokadopastaa, mikä sisälti:

Täysjyväpastaa
Avokadoa
Valkosipulia
Chilimaustetta
Limen mehua
Tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä
Parmesania
Ripaus ruususuolaa ja pippuria

HERKKUA!

Eilisen päivän saavutukseni oli sitten puolestaan raakasuklaa, höystettynä kookoshiutaleilla. Raakasuklaa on siitä ihana juttu, että tekemiseen menee just se 5-10minuuttia ja tästä noin puolen tunnin päästä herkut on valmiita. Vaikka toki suklaa on parempaa vasta seuraavana päivänä kun maut on kunnolla tasoittuneet, mutta kuka sitä nyt malttais olla maistelematta heti kun vaan mahdollista. :D

 
Laitoin 50g kaakaomassaa, 50g kaakaovoita ja n.30g kookosöljyä sulamaan vesihauteeseen. Sulan massan sekaan ripottelin luomu kaakaota ehkä n. 0,5dl. Sitten lisäilin sekaan vielä kaakaonibsejä reilun kourallisen. Jätin kaakaonibsit osittain sulattamatta, jotta sain hieman suutuntumaa suklaisiin. Makeutta hain lisäämällä hieman hunajaa.


Sitten heitin sekaan vielä desin verran kookoshiutaleita ja annostelin massaa erittäinkin sydämellisiin jääpalamuotteihin. Muotit asetin pakkaseen jähmettymään noin puoleksi tunniksi ja tämän jälkeen herkuttelin. Raakasuklaan hyvä puoli on se, että siinä on niin vahva suklainen maku ettei sitä tarvitse syödä kovinkaan montaa palaa, kun saa suklaan- ja makeanhimon tyydytettyä. Ja täytyy mun myöntää, että onhan tää raakasuklaa vaan hyvää! Ja terveellisempääkin kun pahasti sokeroitu maitosuklaa tai vastaava. 

HJÄRTLIG!

Suosittelen kokeilemaan molempia... niin avokadopastaa kuin raakasuklaatakin! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti