sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Kuulumisia ja jyvänäkkäriä!

Olen jo jonkun aikaa pitänyt itselleni ns.päiväkirjamaista vihkoa (kerroinkin siitä jo täällä). Viime viikolla kirjoitin sinne osion "I love..." ja kirjasin ylös yksittäisiä asioita mitä rakastan ja mistä nautin. Listaus piti sisällään niin rakkaimpia ihmisiä, materiaa sekä tekemistä ja liikuntaa.


Viime viikolla pyrin menemään liikunnoissa juurikin niiden mun I love-listaan tulleiden asioiden mukaan. Kävin bodybalancessa pariin otteeseen ja nautin tanssimisesta muutamassa eri muodossa. Pyrin tosiaan tekemään niitä asioita mistä tiedän nauttivani, mutta missä pystyn kehittämään itseäni. Niitä asioita joissa olen mukavuusalueellani, mutta pystyn kuitenkin useasti ylittää itseni. Näiden lisäksi vedin muutaman jumppatunnin ja alan oikeasti kerta toisensa jälkeen nauttia näistäkin asioista enemmän ja enemmän.


Liikuntojen lisäksi mulla oli yhtenä iltana äärettömän mukava ravintoilta. Maisteltiin erilaisia vaihtoehtoja ja juteltiin siitä, miten tehdä valintoja omaan arkeen ja omaan ruokavalioon sopivalla tavalla. Mulle tarttui matkaan aivan mielettömän helppo ja ihanan makuinen jyvänäkkärin ohje, mitä olen nyt kahteen otteeseen jo kotonakin ehtinyt tekemään. 


JYVÄNÄKKÄRI
2dl maissijauhoja
3/4dl auringonkukansiemeniä
1/2dl pellavansiemeniä
1/2dl seesaminsiemeniä
1/2dl kurpitsansiemeniä
2 1/2dl kiehuvaa vettä
1/2dl öljyä
suolaa

1. Laita uuni 150asteeseen.
2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle. Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi.
4. Sirottele viimeiseksi suola taikinan pinnalle. (itse käytän tässä ja kaikessa muutenkin Himalajan ruususuolaa)
5. Tässä kohtaa taikinan voi leikata sopivan kokoisiksi palasiksi tai jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi itse murtaa paloja.
6. Paista uunissa noin tunti.

Ja voi kuulkaa, NAM! Se näkkäri vaan on hyvää. Meillä lapsetkin ihastuivat tähän näkkäriin ihan mielettömästi ja pellillinen hujahtaa hetkessä parempiin suihin! Tänään tehdystä pellillisestä ei ole kun muutamat rippeet jäljellä. ;)

Myös joulu on alkanut hiipia pikkuhiljaa mun mieleen ja meidän kotiin. Tykkään laittaa ajoissa, koska otan kaiken joulusta irti ennemmin etukäteen. Joulussa parasta onkin mun mielestä se odottaminen ja pikkuhiljaa siihen tunnelmaan asettuminen. Se, että koti pikkuhiljaa saa ylleen koristeet ja kaikki jouluun liittyvä valmistuu pikkuhiljaa. Oon kyllä todellinen joulutonttu! 





Muuten tämä sunnuntai onkin mennyt tosiaan kotia laitelleen ja pienehkön väsymyksen painaessa. Oltiin eilen rakkaan ystävän kolmekymppisillä ja pitkästä aikaa miehen kanssa yhdessä ulkona. Noh, sanottakoon, että pitkäksihän se meni kun tanssijalkaa vipatti ja seurakin oli mitä parhainta. Mutta kerrankos sitä! ;)


Täällä olisi vielä hieman ensi viikon ruokien valmistelua edessä, jotta jaksaa taas viikon painaa. Viikko tuokin tullessaan muutamia aivan huippuja juttuja, mistä tekin pääsette tavalla tai toisella nauttimaan! 

Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti